Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Jos kiinnostuit laita viestiä Delsin vieraskirjaan

 

Vieraskirja

 

 

 

 

 

 

virtuaalihevonen - a sim game horse
Paloubet GS

 ©  Roshoeve 

Perustiedot

NIMI Paloubet GS "Paavo"
ROTU, SUKUPUOLI Suomenpuoliverinen, ori
SÄKÄKORKEUS 169cm
SYNTYNYT, IKÄ 01.11.2016, 3 vuotias
REKISTERINUMERO VH17-031-0016
OMISTAJA VRL-14446Goutieres
KASVATTAJA VRL-14446
PAINOTUSLAJI Esteratsastus
KOULUTUSTASO ko. heB, re. 160cm

Luonne

Calbaylle sopivaa oria mietittäessä oli täysin selvää, että orin tulisi olla mahdollisimman rohkea ja menevä tapaus. Tarkoituksena olisi saada herkän ja hieman säikyn hevosen sijaan herkkä ja tilanteesta hyvin perillä oleva valpas, mutta silti samanaikaisesti rohkea estehevonen. Varsan isäksi lopulta valiutui tallin yksi viekkaimmista ja ehdottomasti rohkeimmista oreista. 
Pian varsan synnyttyä, tiesin tästä tulevan juuri sitä mitä siltä odotettiin. Pieni heiveröinen varsa oli jo miltei muutamassa tunnissa jaloillaan, hyvin uteliaana. Kauan tämä suloisuus ei hereillä pysynyt, sillä väsymys vei voiton.
Varsan kasvaessa sen rohkeus vain vahvistui, eikä säpsyn emän luonteenpiirteestä ollut pelkoakaan. Pikkuhevosen kanssa työskenneltiin paljon rohkaisemisen parissa ja tulosta saatiin melko nopeasti.
Nykyään Paavo on melkoinen hurmuri ja tykkää pelleillä jo varsasta mukana olleiden orikavereidensa kanssa tarhassa. Isältä peritty luonne ei kuitenkaan juuri tule esiin ihmisten kanssa ollessa, mikä on ehdottomasti plussaa. Muutaman kerran Paavo on onnistunut murtautumaan tarhasta ulos ja lähtenyt omille teilleen, kavereiden jäädessä katselemaan tarhaan orin menoa. Kovin pitkään tämän karkureissut eivät ole kestäneet, mutta opiksi ori on selvästi ottanut, sillä karkailemisia ei ole myöhemmin tapahtunut.

Luonteeltaan Paavo on yksi tallin kilteimmistä oreista. Herra tykkää erityisesti rapsutuksista ja harjaustuokiot tutun ihmisen kanssa ovat orin mieleen. Hoitotoimenpiteet sujuvat ongelmitta kengityksestä, eläinlääkäriin ja klippaukseen. Ori on helppo laittaa kuntoon missä tahansa ja seisoo vaikka käytävällä vapaana paikallaan jos pyydetään. Ori on siis ehdottomasti yksi kilteimmistä ja luotettavimmista hevosista, toista samanlaista saa hakemalla hakea.

Ratsuna vauhdikas ja tekee kaikkensa. Sileällä todella mukavat ja helpot askellajit istua, ori on kuin suurikokoinen keinuhevonen. Ei ole ratsuna helpoin, mutta osaa kyllä paljon kunhan ratsastaja tajuaa pyytää. 
Esteillä vauhdikas, hyvä kapastiteetti ja ilmava hyppy. Keskittyy hyvin radan suorittamiseen ja osaa vaikeimmatkin tehtävät. Hyppää melkeinpä minkä tahansa esteen, vaikka ratsastaja epäröisikin ja pelastaa ratsastajan tarpeen tullen.

Hyvin menee kuljetuskoppiin sisälle. Osaa matkustaa yksin sekä seurassa ilman ongelmia. Kisapaikoilla todella kiltti ja helposti käsiteltävä on kuin kotonaan.

Sukutaulu

i. Goutieres la Circus
  fwb, 169cm
 estepainotus

i. The Flying Wonder
  fwb, 169cm, rt
  estepainotus

iii. evm
iie. evm
ie. Carmenil
  fwb, 167cm, m
  estepainotus
iei. evm
iee. evm
e. Calbay
  fwb, 168cm
  estepainotus
ei. Night Moon
  fwb, 167cm, km
  estepainotus
eii. evm
eie. evm
ee. Verdina
  fwb, 165cm, rn
  estepainotus
eei. evm
eee. evm

Sukuselvitys

ii. The Flying Wonder oli varsinainen hurmuriori. Tältä jäi jälkeen useampia hyvin esteillä korkeammallakin tasolla menestyneitä jälkeläisiä. Itse ori kahmi paljon sijoituksia etenkin 150 cm ja 160cm luokissa ennen siitosoriksi siirtymistään. Luonteeltaan ori oli yksi kilteimmistä hevosista ja tuli toimeen kaikkien kanssa. The Flying Wonder sai mm. myöhemmin kilpauran lopetettuaan kantakirjauksessa I-tittelin.

ie. Carmenil oli todella kaunis musta tamma. Se kilpaili 160cm tasolla pitkään, ja saavutti useita voittoja ja sijoituksia. Tamma sai myös EV-II palkinnon varsana. Myöhemmin tamma siirtyi siitoskäyttöön ja jätti jälkeensä muutaman, tosin hyvin menestyksekkään varsan.

ei. Night Moon oli todella suosittu ori ja useammatkin kasvattajat halusivat saada varsan orista. Myöhemmin Night Moonin varsoista on tullut suurimmasta osasta yhtä menestyneitä, kuin isästään. Ori saavutti useamman arvonimen ja tittelin elinaikanaan ja sijoittui hyvin 160cm tasolla. Luonteeltaan ori oli helposti hoidettava, mutta tammojen lähellä hieman villihkö. Koskaan ori ei pahaaa tehnyt kellekään.

ee. Verdina oli 165cm korkea tamma. Se sijoittui hyvin nuorempana kilpaillessaan, mutta kilpaura jäi melkoisen lyhyeksi tamman siirryttyä lopulta siitoskäyttöön. Verdinalta on tullut useita hyviä varsoja, jotka ovat jatkaneet emänsä kilpauraa hyvin tuloksin. Tamma oli karsinassa hieman äksyn oloinen, muttei koskaan tehnyt mitään. 

Jälkeläiset

00.00.0000   skpl, nimi   emä/isä   omistaja  
00.00.0000   skpl, nimi   emä/isä   omistaja
00.00.0000   skpl, nimi   emä/isä   omistaja

Päiväkirja

25.12.2016 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana: Edmee

Vuoden 2017 ensimmäinen päivä ei tuntunut kohdallani lähtevän juuri millään kunnolla käyntiin. Hieman turhan myöhään herättyäni ja tallille lähdettyäni pimeys oli jo laskeutunut ulkona, eikä tallipihalla näkynyt ristin sielua tarhassa köllöttävien hevosten lisäksi. Oletettavasti kaikki olivat tallin suojissa lämpimässä, vaikka ulkona hädin tuskin oltiin nollassa asteessa. Pientä tihkusadetta oli silti havaittavissa kasvoilla, muuten sää oli pimeydestä huolimatta ihan kelpo.

Tallissa sen sijaan riitti toimintaa, siellä täällä tallilaiset laittoivat hevosia kuntoon, harjailivat ja tallityöntekijät puolestaan jakoivat päiväheiniä niitä malttamattomana odotteleville hevosille. Minä puolestaan yritin saada itseäni liikkeelle tallin ovensuulta ja jotakin hyödyllistä aikaiseksi. Kyselin tallitytöiltä mitkä hevoset olivat liikuttamatta. Lopulta päädyin Paavon karsinan eteen hetkeksi vain katselemaan oria suoraan silmiin, kumpikaan ei juuri liikahtanut. Lopulta sain itseni pikkuhiljaa takaisin hereille ja takaisin tähän maailmaan. 

Vein Paavon suoraan vesikarsinaan, sillä muut hoitopaikat olivat varattuina. Koskaan tallissa ei ole ollut näin paljon ihmisiä ja hälinää samaan aikaan kuin nyt, siitä huolimatta, että talli oli melko suurikokoinen ja hevosia riitti. Yleensä tallilaiset olivat tallilla eri aikoihin, mutta tänään ihmiset olivat ajoittaneet tulonsa hyvin samaan aikaan.

Paavo katseli minua odottavasti, kun seisoin tämän lähettyvillä harja kädessäni. Havahduin jälleen ajatuksistani ja aloin sukia orin kiiltävää karvaa. Jonkun aikaa puunasin oria, kunnes päätin vetäistä tämän huolella pölärillä, koska ori oli kaikinpuolin todella puhdas.
Saatuani orin harjattua ja muuten putsattua, kävin nappaamassa mukaani Paavon varusteet satulahuoneesta ja palasin orin luo tätä varustamaan.

Viimein saatuani orin valmiiksi, olimme jo lähdössä kohti tallipihaa, sain pian kuulla, että Paavo oli ollut tänään jo ratsastettavana. Hetken mietittyäni palasimme orin kanssa takaisin vesikarsinaan. Riisuin Paavolta satulan ja vein sen ripeästi satulahuoneeseen. Palasin yhtä rioeään tahtiin orin luo laitoin tälle loimen ja lähdimme kohti maneesia. 

Maneesissa päädyimme tallustelemaan rennosti muutaman kierroksen, samalla seurailin meneillään olevaa estevalmennusta. Ratsukkoina oli sekä tallin omia hevosia ja tallilaisia, että muutama toiselta tallilta tullut ratsukko. Kaikilla näytti menevän valmennuksessa hyvin, mutta yhdellä ratsastajalla oli selvästi huomattavia vaikeuksia pitää hevostaan hallinnassa.

Estevalmennuksen loputtua olimme kävelleet Paavon kanssa reippaat puoli tuntia ja aloimme pikkuhiljaa palailla takaisin. Päädyin jättämään orin suoraan tarhaan, vein vain suitset takaisin talliin ja suuntasin toimistoon tekemään paperitöitä.
 

 

Kilpailukalenteri

sijoituksia 16 joista voittoja 5

JAOSTEN ALAISET  
24.12.2016 KUTSU ERJ 120cm 1/8
23.12.2016 KUTSU ERJ 140cm 1/6
22.12.2016 KUTSU ERJ 140cm 3/7
19.12.2016 KUTSU ERJ 150cm 1/38
14.12.2016 KUTSU ERJ 160cm 1/37
18.12.2016 KUTSU ERJ 150cm 2/38
02.02.2017 Kutsuun ERJ 160cm 5/49
28.01.2017 Kutsuun ERJ 160cm 5/30
21.01.2017 Kutsuun ERJ 140cm 5/38
26.01.2017 Kutsuun ERJ 160cm 2/30
24.01.2017 Kutsuun ERJ 160cm 5/30
26.02.2017 Kutsuun ERJ 150cm 4/44
22.02.2017 Kutsuun ERJ 150cm 1/44
29.01.2017 Kutsuun ERJ 150cm 6/44
13.01.2017 Kutsuun ERJ 150cm 5/26
15.01.2017 Kutsuun ERJ 120cm 4/37
©2018 Goutieres - suntuubi.com